Akademik Yıl Açılış ve Kurul Toplantısı
24 Ekim 2016 07:52

Fakültemizde Akademik Yıl Açılış ve Kurul Toplantısı 19 Ekim 2016 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. İbrahim USLAN, Rektör Yardımcılarımız Prof.Dr. Suna AĞILDERE , Prof.Dr. İlhan ÜZÜLMEZ ve Prof.Dr. Nizami AKTÜRK ile Genel Sekreter Doç. Dr. Metin DAĞDEVİREN ve Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Murat ÇETİNKAYA 'nın katılımlarıyla Fakültemiz 75.Yıl Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Toplantı sonunda  Fakültemiz Türk Halkbilimi Bölümü Öğretim Üyesi ve  Türk Halk Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ’a üniversitemizde “Örgün ve Yaygın Eğitimde Somut Olmayan Kültürel Miras UNESCO Kürsüsü”'nün kurulmasında göstermiş olduğu gayretler nedeniyle Rektörümüz Prof.Dr. İbrahim USLAN tarafından, Mütercim-Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyesi ve Çince Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Giray Fidan'a da Çin Halk Cumhuriyetinin bu alandaki en yüksek ödülü olan “Gençlik Başarı ve Katkı” ödülüne layık görülmesi nedeniyle Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Suna AĞILDERE tarafından,Arkeoloji Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Dr. S. Yücel Şenyurt ve Dr. Atakan Akçay'a  2010 yılından beri yürütmekte oldukları Ordu Kurul Kalesi kazılarında 2100 yıl öncesine ait eserlerin gün yüzüne çıkarılması ve göstermiş oldukları arkeolojik başarı nedeniyle Rektör Yardımcılarımız Prof.Dr. İlhan ÜZÜLMEZ ve Prof.Dr. Nizami AKTÜRK tarafından  plaketleri takdim edilmiştir.